Hva gjør jeg når jeg trenger råd? (anniitondel) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Hva gjør jeg når jeg trenger råd?

Hva gjør jeg når jeg trenger råd? Og hvilke hjelpemidler har jeg brukt hittil?

Jeg vet ikke helt om jeg kan kalle det hjelpemidler, men jeg prøver meg. Når vi fant ut at jeg var gravid, så visste jeg jo minimalt om hva som egentlig skulle skje. Da mener jeg mer om hva som skjer med kroppen. Jeg visste jo, selvfølgelig, jeg skal bære fram et barn, og at man blir kvalm og sliten. Men det er så mye mer man må vite! Jeg må nesten høres dum ut, men jeg følte meg så uvitende når det først skjedde, haha.

Jeg har hatt opplevelser der noen har blitt virkelig paranoid av å lese alt som står på nett. Det finnes vel hundre forskjellige nettsider, med «fantastiske» tips og teknikker. Men det er mye som gjør meg bare gal i hodet. Hvis man skulle ha lest alt som står der og trodd på alt så ville man bare ha kollapset før graviditeten er over. Noen ganger lurer jeg på om det er mye folk skriver for å skremme. Jeg skjønner at det er mye folk har opplevd, men det betyr ikke at det kommer til å skje med deg. Alle graviditeter er forskjellige og det er ingen riktig fasit. Jeg tror det er det tipset jeg vil komme med, for jeg vil jo dele mine erfaringer med graviditeten, men om jeg opplever noe så trenger det ikke skje deg! Ta heller råd fra legen, eller bøker når du trenger tips og råd!

Jeg har lånt meg to bøker på biblioteket i Trondheim, som jeg sverger til. De har hjulpet meg mye og jeg vil anbefale begge. Den ene er en gravidhåndbok, og den er bare helt genial! De som har skrevet den, har vært helt ærlig om alt. Den er morsomt skrevet, men svært lærerik. Det er den jeg bruker mest om det er noe jeg lurer på. Jeg anbefaler den for alle nylig og førstegangs gravide 😊 Den er også for pappaer!

GRAVID ? En håndbok av Sarah Jordan og David Ufberg.

Den andre boken er mer faktabasert, der det er nærmere info om hvordan barnet utvikler seg og hvordan kroppen utvikler seg. Den har også en oversikt for hver uke som går, hvor mye barnet har vokst og hvor mye det har utviklet seg, om hender og føtter har kommet frem, om lunger er utviklet, navlestreng og alt som skjer gjennom hele graviditeten.

Graviditet og fødsel fra Aschehoug.

Med begge disse bøkene føler jeg at jeg har mye info, og mye BRA info. Jeg sverger til begge og jeg synes de har hjulpet meg så mye. I samråd med lege og disse bøkene og mine foreldre, så føler jeg at jeg har mye hjelp, uten å bli paranoid og gal i hodet. 

Siste jeg vil nevne i dag, er VANN! Åhhh det er så viktig, det er en lifesaver. Jeg kunne ikke klart meg uten vannflasken min, hahah. Det er som gull! Å ta en slurk med vann om natten når man ikke får sove, eller når jeg skal legge meg, det er det beste.

Tips for i dag; Pass opp for mammaforum, med mye rare diskusjoner, det er ikke godt for deg. Er det noe du lurer på, gå til legen 😊 og drikk masse vann!

 

Ble kanskje ikke det beste innlegget i dag, men men, jeg håper å kunne komme med litt bedre innlegg framover, hehe 😊

-Anniken <3


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  anniitondel

  Mitt navn er Anniken og er 22 år, kommer fra Trondheim. Jeg er ei blid og positiv jente, som er opptatt av helse og kropp. Det jeg vil dele med dere er min hverdag og min nye reise, graviditeten min. Følg meg på Instragram: @Annieetondel Lik bloggen på Facebook : https://www.facebook.com/annitondel/

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta