Gravidoppdatering; Uke 26 (anniitondel) hits
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Gravidoppdatering; Uke 26

Heija

Da er jeg kommet til uke 26 og det er bare ca 3 måneder igjen til lille jenta kommer! Ahhh! Dette går så fort, fortere enn jeg hadde forestilt meg. Det er mye endringer i kroppen, både mage og sinn, hender og føtter. Jenta begynner å bli tyngere og kroppen begynner å kjenne det. Det er blitt mye vondere nå, til ryggen, bekkenet og halebeinet. Jeg har måttet begynt hos fysioterapi på grunn av dette, og for at ting ikke skal bli enda verre. Det som gjør medt vondt er rygg og bekken, det er slitsomt å snu seg på natten og reise seg fra sofaen. Noe som jeg tok så forgjeves, haha. Hver gang jeg snur meg om natten bruker jeg en god del tid. Det stikker på fremsiden av bekkenet og i halebeinet, som slår meg ut av og til. Jeg må snu meg i etapper, slik at ikke alt gjør så vondt med en gang. Heldigvis har jeg en pute jeg sverger til. Doomoo gravid og amme pute! Den er C- formet, slik at både bryst, mage og føtter kan hvile og støtte seg mot den. Og uten den ville ikke natten vært søvnfull i det hele tatt. Den hindrer mye smerte , og lar kroppen få fred, så mye fred den kan få akkurat nå.


Fysioterapien begynte jeg med først i forrige uke, og det var veldig godt. Det å bare få litt hjelp om hvordan å lindre var betryggende. Jeg fikk noen basic øvelser til hjemmelekse, som jeg skal gjøre minst 3 ganger i uken til neste time. Noen gjorde litt vondt, men jeg skal bare ta det med ro ,bruke tid og "trene" i mitt tempo. Det var svært viktig fikk jeg beskjed om. Jeg må ta hensyn til kroppen og hva den trenger nå, helt til fødsel og en god tid etterpå.

Babyen er nå over 30 cm og nærmer seg 1 kg ,om ikke der allerede. Hun er VELDIG aktiv. Selvfølgelig elsker hun å sparke og sprelle på natters tid eller akkurat når jeg skal legge meg. Men jeg setter utrolig pris på disse bevegelsene. Det er en av de beste tegnene som er, og at alt er bra.
Mer som har endret seg er brystene, de er ømme og vel, lekker av og til. Ikke digg, men dette må jeg bli vant til. Hender begynner også å hovne opp av og til. Jeg hadde sykt vondt i håndleddet her om dagen, at jeg måtte surre bandasje rundt der for å støtte opp. Det skjedde helt plutselig, smerten var utholdelig og jeg var ute å kjørte akkurat når dette skjedde. Heldigvis var det ikke lagt til hjemme,men det var litt vanskelig. Jeg håper virkelig ikke jeg får mye slike smerter. Det gjør ting veldig vanskelig, spesielt når man skal kjøre og komme seg plasser.

Med forbredelser har vi kommet oss ,vel ikke så alt for langt av gårde. Vi mangler en del klær og utstyr. Men jeg føler jeg sliter med å tenke på alt man trenger. Hva MÅ man ha i starten? Hva må vi ha av utstyr? Jeg trenger hjelp, med bare å fått vite hva vi må ha. Føler meg så uvitende og helt "noob" når det gjelder babyutstyr. Haha, flere som har følt det slikt?
Det beste er vel at vi har satt opp sprinkel sengen, og når den kom opp ble jeg både glad og redd. Det begynner å nærme seg og jeg kjenner at nervene begynner å komme, wææ. Men alt kommer til å gå fint, det har jeg faktisk troen på.

Nå blir det å dra til jordmor til uken og prate litt der. Så blir det mer trening og kanskje litt mer babyshopping også!

-Anniken ❤


 • Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  anniitondel

  Mitt navn er Anniken og er 22 år, kommer fra Trondheim. Jeg er ei blid og positiv jente, som er opptatt av helse og kropp. Det jeg vil dele med dere er min hverdag og min nye reise, graviditeten min. Følg meg på Instragram: @Annieetondel Lik bloggen på Facebook : https://www.facebook.com/annitondel/

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta