anniitondel - hits
Hjem Add Om meg Kontakt

0

Jeg elsker førjulstiden og julen, det er den mest koselige tiden av året. I dag har vi virkelig pyntet godt til julen, og førjulstiden. Jeg vet det er mange som ikke pynter mye før par dager før juleaften. Kanskje er det mest advents pynt som blir satt frem? Lilla og sølv og slikt, men jeg får alltid julestemning med en gang desember begynner og ser ikke noen grunn til å ikke pynte. Haha, jeg er så gal når det gjelder julen. Allerede i midten av november begynte jeg å kjenne juleskrumpen snike seg på.

Jeg og samboeren har laget tradisjoner sammen,da vi begge er like gal etter julen. Vi pynter tidlig og setter opp lys og koser oss med julefilmer. Det at vi venter barn, gjør bare denne tiden ekstra spesiell. Vi vil så gi barnet vårt verdens beste jul fremover i oppveksten. Det er så viktig, da vi begge har oppvokst med mye tradisjoner og fine øyeblikk. Vi gleder så mye til å gi det til vårt barn. 

Dagen i dag besto ikke av så veldig mye, da jeg ikke var helt i form. Begynner å brygge på en liten forkjølelse. Håper på å få gjort unna litt julegave shopping snart å, så orker ikke å være syk nå :(.

Ble ikke langt innlegg i dag heller, jeg er ganske sliten, beklager folkens <3

- Anniken <3

 

 • 0

  Hva gjør jeg når jeg trenger råd? Og hvilke hjelpemidler har jeg brukt hittil?

  Jeg vet ikke helt om jeg kan kalle det hjelpemidler, men jeg prøver meg. Når vi fant ut at jeg var gravid, så visste jeg jo minimalt om hva som egentlig skulle skje. Da mener jeg mer om hva som skjer med kroppen. Jeg visste jo, selvfølgelig, jeg skal bære fram et barn, og at man blir kvalm og sliten. Men det er så mye mer man må vite! Jeg må nesten høres dum ut, men jeg følte meg så uvitende når det først skjedde, haha.

  Jeg har hatt opplevelser der noen har blitt virkelig paranoid av å lese alt som står på nett. Det finnes vel hundre forskjellige nettsider, med «fantastiske» tips og teknikker. Men det er mye som gjør meg bare gal i hodet. Hvis man skulle ha lest alt som står der og trodd på alt så ville man bare ha kollapset før graviditeten er over. Noen ganger lurer jeg på om det er mye folk skriver for å skremme. Jeg skjønner at det er mye folk har opplevd, men det betyr ikke at det kommer til å skje med deg. Alle graviditeter er forskjellige og det er ingen riktig fasit. Jeg tror det er det tipset jeg vil komme med, for jeg vil jo dele mine erfaringer med graviditeten, men om jeg opplever noe så trenger det ikke skje deg! Ta heller råd fra legen, eller bøker når du trenger tips og råd!

  Jeg har lånt meg to bøker på biblioteket i Trondheim, som jeg sverger til. De har hjulpet meg mye og jeg vil anbefale begge. Den ene er en gravidhåndbok, og den er bare helt genial! De som har skrevet den, har vært helt ærlig om alt. Den er morsomt skrevet, men svært lærerik. Det er den jeg bruker mest om det er noe jeg lurer på. Jeg anbefaler den for alle nylig og førstegangs gravide 😊 Den er også for pappaer!

  GRAVID ? En håndbok av Sarah Jordan og David Ufberg.

  Den andre boken er mer faktabasert, der det er nærmere info om hvordan barnet utvikler seg og hvordan kroppen utvikler seg. Den har også en oversikt for hver uke som går, hvor mye barnet har vokst og hvor mye det har utviklet seg, om hender og føtter har kommet frem, om lunger er utviklet, navlestreng og alt som skjer gjennom hele graviditeten.

  Graviditet og fødsel fra Aschehoug.

  Med begge disse bøkene føler jeg at jeg har mye info, og mye BRA info. Jeg sverger til begge og jeg synes de har hjulpet meg så mye. I samråd med lege og disse bøkene og mine foreldre, så føler jeg at jeg har mye hjelp, uten å bli paranoid og gal i hodet. 

  Siste jeg vil nevne i dag, er VANN! Åhhh det er så viktig, det er en lifesaver. Jeg kunne ikke klart meg uten vannflasken min, hahah. Det er som gull! Å ta en slurk med vann om natten når man ikke får sove, eller når jeg skal legge meg, det er det beste.

  Tips for i dag; Pass opp for mammaforum, med mye rare diskusjoner, det er ikke godt for deg. Er det noe du lurer på, gå til legen 😊 og drikk masse vann!

   

  Ble kanskje ikke det beste innlegget i dag, men men, jeg håper å kunne komme med litt bedre innlegg framover, hehe 😊

  -Anniken <3

 • 1

  Heija!

  I går sto det lite på planen for dagen og jeg hadde ikke hatt noen smerter eller noe. Det er uansett da jeg bekymrer meg, uff, jeg har begynt å synes det er godt å kunne kjenne noe skje og utvikle. Men jeg er ikke alt for bekymret, da jeg hadde noen veldig gjenkjennelige mage smerter i går natt. Det er en stikking som gjentas ofte og jeg har fått høre det er et supert tegn fra legen. Jeg har egentlig spurt legen mye om det er den minste ting som skjer da jeg er jo ny til dette. Førstegangs gravid og helt fersk!  Jeg begynner å merke det på kroppen og. Det har ikke skjedd så mye forandring i første trimester, men det er så individuelt om hvor mye kroppen vokser den første tiden. Det kan være om man har litt ekstra på magen, eller om man er høy eller lav. Til meg vil jeg nok tro at jeg ikke har merket alt for mye på magen, fordi jeg har dessverre litt ekstra magefett å dra på, haha. Ikke at det er så mye, men tror det er nok til at jeg ikke har sett noe stor forandring. Men jeg og samboeren min har sett nå og vi kjenner det godt at det er en liten baby der. Åååhhh vi er så spente!! Vi er godt inne i uke 15 og babyen er ca 10 cm. Det er bare helt fantastisk å tenke på!
  Til midten av desember skal vi på ultralyd, og der skal vi endelig få vite kjønnet. Og ja, vi vil vite det! Vi tenker sånn, dette er vårt første barn sammen og vi vil vite hva som kommer,hehe, rar måte å si det på men ja. Det ser vi fram til og det blir en fantastisk julegave, da vi skal dit bare fire dager før juleaften! Ahhhh, såå opp i skyene nå!

  Dagen i går besto av litt rydding i leiligheten og litt vandring på kjøpesenter og til slutt en kinodate ? . Vi så Daddys home 2, Kjempe bra film. Akkurat det vi trengte,noe morsomt og koselig. Pluss gatene i midtbyen er nå bare så koselige, og full av julestemning?? . Alle trær er dekket med julelys og jeg får så juleskrump. Kan nok si jeg gleder meg noe sykt til julen og desember begynner!


  Men ha en super kveld videre så sees vi om litt i mitt neste innlegg, da jeg skal skrive litt om hva jeg gjør når jeg trenger råd.

  FØLG MEG GJERNE PÅ INSTAGRAM: Annieetondel 

  FACEBOOK : Annitondel.blogg.no, side for bloggen :)
  -Anniken ?

 • 1

  Heija!

  Min hverdag har endret seg mye. Jeg jobber som regel, men i det siste har jeg måttet være sykmeldt. Jeg har aldri følt meg så sliten som jeg har vært i det siste. Det er utrolig hva en graviditet kan gjøre med kroppen. Jeg er nå nettopp kommet inn i mitt andre trimester, og det har vært er reise bare hit. Jeg begynner å kjenne det på kroppen at det faktisk skjer noe, det har nesten vært litt surrealistisk til nå. Selv om det har vel ikke gått opp for meg enda, haha.

  Som jeg har nevnt smått i tidligere innlegg, så hadde vi noen komplikasjoner i starten. Det var en av de mest traumatiske opplevelsene i mitt liv så langt, da jeg hadde ikke følt meg så nede på lenge. Jeg hadde pågående smerter i magen gjennom en morgen som forverret seg utover formiddagen.  Jeg husker jeg hadde hatt en skummel følelse i flere dager at noe var galt. Jeg sa det til samboeren min Filip, og han klarte å roe meg ned, selv om jeg var ganske paranoid. Han er ganske flink til å få meg til å fokusere på annet. Han kjenner meg så godt og jeg er evig takknemlig for han.  Men det som skjedde var at når klokken nærmet seg halv tre, fikk jeg sterke smerter og jeg la meg ned på sengen litt, men det hjalp ikke så mye. Jeg gikk så på do, og da ble jeg så redd som jeg aldri har vært. Jeg blødde ekstremt mye og det var nesten så jeg skulle til å besvime av synet. Jeg kan ikke forklare godt nok hvor mye det var. Jeg fikk så panikk at jeg bare hylte på Filip som kom inn, og jeg tror han da visste allerede hva som hadde skjedd. Jeg viste han, men bare raskt da jeg vet at dette var ikke hyggelig. Vi begge hadde så panikk og jeg brøt sammen på knær foran han og skrek. Han var så rask til å ringe legesenteret og vi fikk komme inn med en gang. De holdt senteret åpent lengere for oss og flere leger jobbet overtid. Da vi kom inn var jeg bare i en tåke av sorg og panikk. Vi ble satt på et privat rom, da jeg var så opprørt. Vi fikk hjelp raskt og fikk en nød ultralyd utført. Alt virket fint, heldigvis. Alt var bra og babyen var ok. Vi fikk så beskjed om at det kunne være en tidlig advarsel om abort, men det gikk bra og her er vi i dag. Alt er fint og jeg kjenner det vokser, noe som er så spennende, men også vondt.

  Vi gleder oss nå utrolig mye og vi fokuserer bare på hver eneste dag som går, en etter en. Det er mitt beste tips for nylig gravide, bare ta det med ro og ta hver dag som den kommer. Det er mye å bekymre seg for, og jeg har kanskje bekymret meg litt for mye en god del. Men det er ikke godt for noen, for hverken meg eller babyen, og heller ikke samboeren. Det er best å bare ta ting med ro. Jeg har funnet ut min teknikk for når jeg tenker for mye, og det bør alle når slike tanker sniker seg inn i hodet.

  Jeg håper å kunne komme med litt mer tips og slikt etter hvert som tiden går, så følg med 😊

   

  -Anniken <3

 • 2

  Hei!

  Jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om meg selv. Jeg kommer til å ha mye privat så alt får dere ikke vite, da det er mye jeg ikke er komfortabel med å dele. Det er for venner og familie. Men mye vil jeg fortelle også!

  Mitt navn er Anniken og jeg er ei 22 år gammel kvinne fra Trondheim, er født og oppvokst i byen. Jeg har bare gått ut videregående så langt og har så og si jobbet siden den gang. Jeg hadde en veldig vanskelig tid etter videregående sluttet, da jeg var i et forferdelig forhold. Men mye har blitt ti tusener gang bedre siden den gang.   Jeg møtte verdens beste og snilleste, og godhjertede mann i sommeren 2015. Siden har vi vært uadskillelige. Han er min beskytter og vært min kjære i over to år. Jeg elsker han høyere enn alt annet og vi har vært gjennom mye sammen. 
  Vi venter nå til våren, en nydelig baby. Vi er overlykkelige, og så heldige! Vi gleder oss som bare det, da vi var utrolig redde en god stund. Vi hadde komplikasjoner som gjorde til at vi trodde vi skulle miste babyen og det slo oss nesten ut. Men alt ble bra og vi har fått enormt mye hjelp fra leger og andre. Mer vil jeg ikke fortelle nå om dette.

  Jeg og samboeren min,Filip flyttet sammen for over et år siden, i en super leilighet der vi har skapt et eget liv sammen. Vi har to katter. Ei vi tok inn når vi flyttet inn, fra der Filip bodde før. Ugla, heter hun. Hun var veldig tynn og hadde ikke hatt det bra før. Nå er vi stolte for å si at hun har lagt på seg mye, er super kosete og har det veldig godt her hos oss. Hun er rundt 5 år gammel, men er så herlig og fluffy. Vi har også ganske nylig fått oss en liten kattunge ved navn Pusur. Han er liten og orange, og veldig vill og lekete. Det var mye som skjedde rundt da vi fikk han at mye ble stress og vi hadde ham borte en uke. Det er mye folk ikke vet og det er dumt når ting blir frekt og ekkelt. Det som hadde vært bra var hvis noen spurte oss hva som virkelig foregikk. Men alt ordnet seg og vi har han hos oss nå. Og er super glade for det, da han er bare så søt og god.
   


  INSTAGRAM : https://www.instagram.com/annieetondel/
  -Anniken ?

 • 1

  Heija!
  Jeg har nylig startet opp denne bloggen da jeg vil bruke denne som en slags dagbok for meg. Jeg venter nemlig en nydlig baby til våren, som jeg gleder meg mye til. Men det er en helt fremmed ting for meg, det å være gravid. Jeg har mye følelser og er av og til redd. Men jeg vet det kommer til å bli den beste opplevelsen i mitt liv.   Vi fant ut jeg var gravid i starten av september og det var en lykkedag. Vi hadde prøvd en stund, men ikke alt for lenge og vi ser oss veldig heldige som skal bli nybakte foreldre. Vi hadde vel prøvd i bare et par måneder før vi traff rett! Jeg husker hvor mye jeg leste meg opp om hva som måtte til. Jeg forstår selvsagt det basic'e , men det var visst ikke bare bare, hehe. Lurer på om jeg fulgte bra nok med på skolen om det bare ikke ble tatt bedre opp. Noe jeg tror og synes er ganske dårlig. Jeg skulle ønske det var litt mer komplisert læring ang.slike tema. Som sekualundervisning, det er mye mer enn det man lærer på skolen ,man skulle ha visst. Håper det blir eller er bedre idag. 

  Det er mye følelser i sving og jeg kjenner kroppen endre seg. Det er veldig facinerende hva som foregår under en graviditet og jeg håper å kunne dele mye erfaringer og gi tips langs veien til andre på bloggen. Jeg vet noe og er svært uvitende i dette tidspunkt, hehe. Men det er noe som kommer med tiden regner jeg med. Man er ikke ekspert med en gang vettu!   Jeg kommer til å skrive et nytt innlegg om litt hvem jeg er osv, så følg med :)

  -Anniken ❤

 • 0

  Velkommen til blogg.no! :)

  Dette er det aller første innlegget i din nye blogg. Her vil du finne nyttig informasjon, enten du er ny som blogger eller har blogget før.

  Trenger du litt starthjelp finner du våre hjelpesider her: http://faq.blogg.no/, og vår engasjerte supportavdeling er tilgjengelig (nesten) 24/7.

  Bloggen
  Ønsker du å gjøre den nye bloggen din litt mer personlig anbefaler vi at du fyller ut profilinfo, og velger et design som passer til deg. Vil du bare komme i gang med bloggingen kan du starte et nytt innlegg.

  Hashtags
  Blogg.no bruker hashtags for å samle innlegg som handler om samme tema. Hashtags gjør det lettere å finne innlegg om akkurat det temaet du søker. Du kan lese mer om hashtags her: http://hashtags.blogg.no/

  Andre nyttige sider
  Infobloggen: http://info.blogg.no/
  Vårt regelverk: http://faq.blogg.no/infosider/retningslinjer.html
  Vilkår for bruk (ToS) og integritetspolicy: http://faq.blogg.no/?side=omoss

  Nå som du har lest dette innlegget kan du redigere det eller slette det. Vær dog oppmerksom på at det alltid må være minst ett innlegg i bloggen for at den skal fungere - det er for eksempel ikke mulig å redigere designet uten at det finnes innlegg i bloggen.

  Når du skal logge inn neste gang kan du gjøre det fra vår forside på http://blogg.no/.

   

  Vi håper du vil trives hos oss!

  hilsen teamet bak
  blogg.no

   

  blogg.no | logg inn | hjelp | regelverk | vilkår | om oss | kontakt oss | infobloggen

   

 • anniitondel

  Mitt navn er Anniken og er 22 år, kommer fra Trondheim. Jeg er ei blid og positiv jente, som er opptatt av helse og kropp. Det jeg vil dele med dere er min hverdag og min nye reise, graviditeten min. Følg meg på Instragram: @Annieetondel Lik bloggen på Facebook : https://www.facebook.com/annitondel/

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta