anniitondel - hits
Hjem Add Om meg Kontakt

0

God romjul alle sammen!

De siste dagene har blitt brukt til å begynne med innkjøp av det vi trenger når lille jenta vår kommer. Det er ikke akkurat stress nå, men jeg har fått en del panikk over meg. Som om jeg ikke en gang vet hva jeg skal ha noe lenger. Det er ikke en god følelse og jeg trenger ikke å høre den klassiske «alle nybakte foreldre føler det sånn». Jo, greit, det tror jeg på, men det får meg ikke til å bli noe bedre akkurat nå. Er jeg egentlig klar? Jeg kan ikke noe mye om det å ta vare på et barn, jeg kan ikke å skifte bleie, pleie og vaske en baby, og mate og amme og alt som kommer med. Jeg har jo prøvd å lest meg opp litt, men jo mer jeg leser jo mer panikk får jeg. Og jeg føler jeg kommer til å være så alene? At det er bare jeg som må mate og pleie og skifte og kle på babyen. Fordi det er jo morens jobb? jeg må vite alt. JEG må lese meg opp, JEG må gjøre ditt, JEG må gjøre datt. Ikke pappaen, nei han skal bare leke og si hvor søt babyen er?AHHH, det er sånn jeg føler meg nå. Bare håpløs og helt alene. Det gjør meg redd. For jeg klarer ikke dette for meg selv.

 

Men fra min forskrekkelige bekymringer til noe mer hyggelig og det jeg egentlig ville dele med dere. Babyshoppingen! Yey! Som jeg nevnte har vi vært å kjøpt litt sånn basic ting vi trenger, som kluter, trekk til stellebord, pysjer og bodyer. Det er så mye fint der ute og mye kommer i pakker. Det er perfekt for babyshoppingen. Da det skal vel sies at man trenger en del av alt, hehe. Så mye som en baby griser til litt, her og der. Vi fikk gavekort i julegave, på ikea, der de har myyee smart. Vi kjøpte flere ti pakker med kluter for babisen, trekk, smekker og nattposer. Vi vet at smekker trenger hun ikke hele tiden med en gang, men det er alltid kjekt å ha kjøpt inn slik man slipper å springe rundt når man står i det.

Det er ganske gøy å gå å se på klær til lillejenta vår, det må jeg si er det jeg liker best. Det er så utrolig mye søtt og fint der ute. Senest i dag var vi en tur innom babyshop og cubus. På babyshop har de mye fine kvalitetsklær som er slitesterke og god. Det er plassen man bør gå hvis man vil ha god ull og kvalitet, men så er prisene noe høyere enn «vanlige» butikker. Jeg foretrekker å se på «billig» butikkene først, slik som HM, Cubus, Kappahl osv. Fordi de har store mengder med pakker med flere bodyer, pysjer og gode tilbud som gjør at man får kjøpt litt mer. Jeg vet at noe ikke er i samme kvalitet, men den er ikke dårlig heller. Jeg kommer nok til å bare kjøpe det jeg føler er bra. Jeg skal stole på min egen dømmekraft.

-Anniken <3

 • 1

  Heija og fortsatt god jul!

  Håper alle sammen har hatt ei fantastisk fin jul og koset seg med god mat og gode folk! Jeg har ihvertfall det. Jeg har storkoset meg så mye og jeg vil så gjerne at disse dagene skal gå litt saktere, føler de går fra meg. Jeg synes det var bare i går jeg og Filip dro til mine foreldre på lillejuleaften. Ahh, nei det går bare alt for fort når man har det gøy.
  I min familie er det en tradisjon å komme på julegrøt med mandel på lillejuleaften. Det kickstarter julen litt, selv om det føles ut som det har vært jul siden desember begynte , hehe. Jeg vant dessverre ikke mandelen i år heller, men det går bra, gaven til vinnern blir som regel delt da det er alltid noe julegodis. Det med julegrøten har faktisk ikke vært en lang tradisjon hos oss, men tror det faktisk var jeg som sa at vi burde begynne med det. Tror jeg bare savnet litt julegrøt, som btw eeer så godt!

  (Store pakkehaugen vår)


  Til jul bruker vi å være hos mine foreldre en god stund å bare kose oss og spise god mat og myeee godis ( twist er en stor favoritt). Vi dro hjem idag, men skal dit imorgen igjen en tur å se en julefilm vi bruker å få med oss. Siden lillejuleaften har vi sovet over i gjesterommet som var jenterommet mitt. Det er ikke verdens beste seng da det er en sovesofa, men det gjør ikke så mye når jeg er i julemodus og juleglede! Det er noe med disse juletradisjonene som man må verne om. Siden jeg var liten har vi alltid pyntet tre på lillejuleaften og sett på kvelden før kvelden. Og så på juleaften blir vi vekt tidlig til en full julestrømpe med godis og så ned til fulldekket bord til julefrokost. Jeg får alltid så juleskrump av disse tradisjonene. Selvfølgelig kommer jo snekker andersen og askepott på listen av tradisjoner, da de mååå bare sees! Det er ikke noe som gir mer julestemning enn de to!
  Det ble litt annerledes i år men det går bra, vi tente lys på kirkegården hos bestemoren til samboeren min filip. Det er viktig å kunne få gjort ting som vi begge bryr oss om. Det blir jo feriet jule hjemme hos min familie av ulike grunner å da vil jeg gjerne at han også skal få den julen han vil. Få tent lys hos sine, levert gaver osv. Min familie har er jo spesiell og litt rare så at det jo noe å venne seg til. Men de er svært velkomne og de ser filip på som familie, så jeg vet de prøver sitt aller beste for at han å ikke skal bli glemt da andre ting har skjedd.
  Lengere ut på juleaften i år ble det en tidlig tur på kirkegården for å tenne lys hos min morfar og storebror. Der møtte vi på min mormor og onkel med følge. Etter å ha tent lys og pratet litt løst, drar vi hjemover og forbereder oss til kvelden og middagen. Jeg ble dessverre litt dårlig rett etter kirkegården. Fikk så utrolig vondt i hofta mi og ble så svimmel og kvalm at jeg måtte bare ta en liten blund for å få litt hvile før kvelden. Heldigvis hjalp det og jeg følte meg pigg resten av kvelden. Når klokken slo fem spiste vi alle, nyldeig ribbe med fantastisk god saus. Etterfulgt av deilig riskrem. Perfekte julematen!
  Så var man igjen stappmett og sløv hahaha. Men mange pakker som må åpnes også gjensto. Og etter fire timer da klokken snart var halv tolv var vi ferdig med alle pakkene. Det er så herlig å se familien bli så glad for det de får, hele dem bare lyser opp og jeg blir så glad. Det er sånn at med alderen så synes jeg at det er blitt morsommere å gi bort enn å få. Det gjør noe med en å vite at man gleder noen andre slik.
  Jeg fikk mye fint jeg å, fikk mye fine baby klær, små sokker og bodyer! Så søtt! Av mine foreldre fikk vi også et stellebord som er er veldig praktisk. Det kan klappes sammen og det er lommer og badestamp og er svært bra for oss. Vi har ikke all verden med plass. Selv om vi har heller ikke lite plass. Vi har sånn passe med god plass, hehe. Av min beste going, filip, fikk jeg massasje pute og verdens finteste ring. Han er verdens beste??


  I år har det vært det utrolig spesielt. Med en liten baby i magen, kjenner jeg at jeg gleder meg så mye til neste jul. Jeg gleder meg til å dele nye og gamle tradisjoner med min datter og min kjære filip. Jeg gleder meg til den fremtiden vi har sammen?? Det kommer til å bli en nydelig tid framover og vi begge gleder oss noe sykt. Eller hele familien gleder seg å! ?
  Tror lille jenta vår likte julematen og julekosen også, da hun har vært så livlig de siste dagene. Hun begynte først å sparke meg natt til juleaften, noe som var en merkelig med helt fantastisk følelse. Ene sparket skvatt jeg til skikkelig da jeg må si hun tok hardt i. Det er bare aå gøy å kjenne henne mer nå. Det gir meg litt trygghet faktisk. Åhh jeg gleder meg til hun vokser mer og begynner å vise mer om hva hun kan. Sterke lille jenta vår?


  Jeg håper dere har en super jul videre og vi sees i neste innlegg??

  -Anniken <3

 • 1

  Heija!

  I går var endelig dagen for ultralyden kommet og både jeg og samboer var så spente at vi nesten ikke fikk noe søvn i går natt. Kanskje vi fikk knappe 4 timer, hehe. Vi hadde fått time tidlig imorgen og vi sover som regel litt om morgenen. Så det var ikke enkelt å komme seg opp, haha. Må vel egentlig bli vant til det det.

  Vi kjørte tidlig tidlig for å ikke komme for sent da jeg var merkelig nervøs. Vi hadde time 8.10 og kom dit 7.40, haha, men det var lik så greit så slapp vi det stresset med å stå i rush trafikk og streve med å finne parkering. Jeg hadde vært nøye med å finne ut akkurat hvor vi skulle også så vi gikk akkurat der vi skulle med en gang, ikke likt oss, haha. Vi var de første der, og jeg kunne nesten ikke sitte i ro. Jeg tok med meg et blad derfra som det sto mye fint i, var mye jeg hadde lurt på som sto der så det var supert å lese mens vi ventet. 
  Både jeg å samboeren hoppet opp når det var vår tur og hjertet mitt var så i halsen. Jeg var sååå utrolig spent. De sjekker jo mye på denne ultralyden. Hjertet til babyen, hjernet, ryggen, alt som kan sjekkes. Det er jo nå vi får vite om alt er bra med babyen. 
  Og det var det. Alt var helt fint, alt er normalt. Ti fingre og ti tær og frisk! Åhh jeg er så glad!! Det var virkelig en spesiell opplevelse å få denne ultralyden. Hun som tok undersøkelsen var veldig nøye og utrolig hyggelig. Jeg måtte legge meg på en seng også tok hun på iskald ultralyd gele, haha. Hun sa hun hadde satt på varmen slik at den ikke skulle være så kald men tror ikke det hjalp mye. 
  Vi satt der lenge mens hun nøye undersøkte, og tok masse bilder som vi fikk med oss. Både vanlige og et 3D bilde. Og babyen vår er så søt :) 

  Til slutt så spurte hun om vi hadde noen spørsmål og hun hadde ikke sagt noe om kjønnet gjennom hele undersøkelsen så vi satt der i spenning. Så vi spurte, og hun sa hun ventet bare på at vi skulle spørre. Ahh og vi som ventet på at hun skulle spørre oss! Hun flyttet seg over og viste oss babyen. Hun pekte ut søte lille rumpen og så sa hun det, det vi ventet på så lenge. Det er ei JENTE!!!❤❤ jeg gråt litt av utrolig glede da rett etter hun sa det. Jeg ble så sykt glad! Jeg hadde ikke ventet det, jeg var så sikkert på at det ble en gutt! Alle sammen sa det : "det blir en gutt, det blir en gutt". Så det var en hyggelig og fantastisk overaskelse! 

  På veien ut av sykehuset stoppet jeg og filip opp i trappen og gråt av glede og klemte hverandre hardt. Vi har aldri vært så glad, og vi er overlykkelige. Vi gleder oss nå til lille god jenta vår kommer :) 

  Etter nyheten måtte vi gjøre ferdig noen siste juleforberedelser. Jeg og filip lagde den styggeste julegenseren noen sinne, hahaha. Satte oss så ned å så Frozen og spiste noe godt etter en super dag!

  Ha en super torsdag videre og god jul!

  -Anniken❤

 • 2
  Heija???

  Jeg tenkte å skulle fortelle litt om hvor langt jeg er på vei om om hva som skjer og har skjedd.
  Jeg er nå 19 uker på vei og babyen er over 10 cm. Jeg begynner å kjenne liv nå også, noe som betrygger meg veldig. Om natten og morgenen virker det som om han/hun er mest aktiv, da jeg stadig kan få stikk og små smerter eller bare må skikkelig på do, haha. Merker det først nå også på klær og kropp, at jeg har blitt større rundt magen. Ting sitter stramt og er ubehagelig å bruke, klær som jeg har brukt daglig helt til nå må jeg nesten legge bort snart til jeg kan finne de igjen senere. Jeg er litt bekymret over å kjøpe meg gravid klær da, jeg har sett mye rundt og det er forferdelig hvor dyrt det skal være noen plasser. Jeg vil jo helst ikke bruke flere tusenvis på klær jeg bare skal bruke en kort periode. Jeg håper å kanskje kunne kjøpe noe brukt men jeg er heller ikke kjempe komfertabel med det heller. Men men jeg får se litt mer rundt og finne meg noen basis plagg tror jeg. Noen gode bukser og noen fine gensere og topper og har veldig lyst på en fin kjole.

  Når det gjelder kroppen så er det jo den åpenbare endringen som har skjedd, magen vokser og jeg må si jeg føler meg usikker av og til om jeg skal være en stolt kvinne som ikke gjemmer den eller om jeg bare skal bruke store gensere og gjemme den. Hva synes dere? Jeg beundrer de som kan stolt vise fram,og jeg føler noen dager jeg kunne tenkt meg det jeg å, men så tar de dårlige tankene over. Hva om folk bare synes jeg er tjukk? Stygg? Ikke klarer å kle meg bedre? Ahh jeg skulle ønske jeg ikke brydde meg litt av og til. Jeg skal jo få være stolt og det er jeg, for jeg bærer fram mitt barn, noe det beste en kvinne kan gjøre. Så hvorfor tenker jeg så dumt?

  Jeg begynner å kjenne hormonene komme å,wææ det er ikke til å styre av og til. Det er fælt, jeg vil så gjerne ikke bli ei sur kjerring haha uff. Men men jeg trøster meg med at det er ikke sånn for alltid.

  Mer kroppsmessige forandringer så er det ryggen og halebeinet mitt som har begynt å gjøre veldig vondt. Jeg hadde små problemer med halebeinet før og jeg visste det kom til å bli et problem,men jeg håper det ikke forverrer seg alt for mye. Jeg har jo en fysisk jobb også som kan ødelegge mye om jeg ikke får tilrettelegging snart.

  Nå er det bare noen få dager igjen til ultralyd og vi er sååååå spente, iiip! Det kommer til å bli en super dag. Jeg kan nesten ikke vente. Pluss det er jo snart jul å, alt har gått så fort unna! Bare poff! Så er det julaften.

  Idag gikk dagen på å være med familien og kose seg på julemarked her i Trondheim. Det var utrolig koselig. Med telt som serverte kakao og julebrus med en stor varm peis og julelys. Så var det hjemmelaget pizza og håndball kamp hjem til mor og far. Skuffende at norge tapte,men men er ikke noe å gjøre med nå.

  (bilde lånt fra min mor)
  Jeg håper dere har hatt en super tredje søndag advent ??

  -Anniken ?
 • 1

  Heija!

  I helga ble det enda litt mer juleforberedelser som ble gjort, i mens samboeren og pappa fikset bilen til klar til salg. Nå som babyen skal komme har vi bestemt oss for å skaffe en litt større bil, da vi kommer nok til å trenge plassen. Men det kommer til å bli litt surt å må selge unna fine bila vår, haha. Den har ikke vært så fin hittil, men etter all fiksingen så er den nå myeee bedre enn før.  Men nok om det, trenger ikke å si så mye om det. Vi får nok solgt den fort da vi allerede har mange som er interessert.

  Men tilbake til juleforberedelsene. Ble litt baking og julefilm på meg om min mor. Og litt deigspising, hehe, men det må jo til man baker julekaker. Vi bakte Serina kaker og brune pinner, to av våre favoritter! Vi spiser ikke all verden med julekaker så vi baker egentlig ikke noe mye mer enn det. Bortsett fra pepperkaker som vi allerede har bakt med mormor. Men det er så koselig når vi baker sammen til jul. Vi har vår greie, som bare gjør dagen til en fantastisk dag. Etter å ha bakt så vi på den nye tradisjons julefilmen vår, Jul i Flåklypa. Vi er litt over det vanlige glad i søte Ludvig og Solan. Den filmen er jo bare mega koselig da, den er bare så søøøt!

  Senere på lørdagskvelden, pakket jeg og samboeren inn alle gavene vi har kjøpt! Har ikke pakket inn gaver så tidlig før, men det var godt å bli ferdig med det. Som regel blir vi ikke ferdige med gavene før i siste liten, så det er godt å tenke på at man er ferdig nå. Da er det bare å glede seg til julekvelden, da alle skal pakke opp. Må si vi gleder oss veldig mye i år da vi har fått tak i mye bra til alle sammen! ÅHHH!

  Til søndagen igjen var vi hos foreldrene mine igjen da vi hadde latt bilen stått over natten hos min fars jobb. Og jeg er såå fornøyd med resultatet, bilen ser mye bedre ut nå, så da håper vi på hurtig salg.

  I går skulle vi kjøpe gaver til hverandre, jeg og Filip, men det ble ikke så jeg kjøpte noe. Haha, som nesten hver mann, så ønsker han seg ikke noe spesielt, så jeg må bare vente litt til jeg finner den perfekte gaven. Jeg vil virkelig gi han noe som han ønsker seg og blir glad for. Jeg synes det er så viktig at man blir glad, jeg vil se han smile og være kjempe glad.

  (alle pakkene ferdig og klar til julaften)

  Vet ikke det ikke ble det beste innlegget, men jeg håper å kunne skrive om litt bedre fremover :P

  -Anniken <3 

 • 1

  Jeg har hatt et par lange dager, med litt og hvert. Det er ting som ikke går som man vil av og til og da kan ting gå galt. Heldigvis har jeg fått ordet opp i det og jeg håper på litt bedre tid framover. Jeg vil helst fokusere på graviditeten min, være ute og bare smile. Går jo bra med meg og babyen, selv etter ulykken. Fikk time dagen etter ulykken da jeg ikke fikk komme inn på legevakta. Ble tatt ultralyd der for å bare sjekke om alt var bra og babyen hadde det like fint som før. Det var godt å høre og vi ble veldig lettet. Det er skummelt å være så bekymret, jeg har tross alt et liv i meg, som jeg skal ta vare på og beskytte. Jeg hadde blitt knust om noe hadde skjedd med babyen vår. Det plager meg fortsatt at jeg verken fikk komme inn til legevakta og at han/hun som kjørte på meg(bila) bare stakk av. Jeg hadde aldri klart å gjøre noe sånt, tenk om det hadde vært en mer alvorlig ulykke. Tenk om det hadde vært autovern på siden av veien og jeg ikke fikk stoppet. Jeg hadde krasjet rett inn i det! Jeg blir så lei meg og sur. Jeg håper han/hun sitter igjen med en bulkete bil!

  I dag har magen vært bra og formen har vært bra. Har holdt oss inne i dag da vi har noen penger vi må spare, pluss vi hadde litt vasking og rydding å gjøre. Jeg fikk endelig ryddet litt i klærne mine, da jeg har alt for mye, haha. Alle jenter har det kanskje sånn, eller? Det er jo ting som jeg har lyst til å bruke men som nå ikke passer meg. Jeg tar vare på det jeg liker mest, og vet jeg vil bruke når jeg kan begynne å trene og miste litt babyvekt etter graviditeten. Men jeg stresser ikke med det. Jeg skal tross alt bære et barn og føde et barn og ta vare på det etterpå. Jeg kan ikke fokusere på vekten min med en gang. Men jeg har bestemt meg for å ta vare på meg selv også.

   Tenker å få pakket inn litt gaver snart å, da vi fikk kjøpt ferdig alt i går. Det blir spennende til jul, gleder meg mye til at alle skal få gavene sine. Jeg tar meg selv i å tenke på neste jul allerede, da den kommer til å bli litt annerledes, med en baby i hus. Åhh det kommer til å bli fantastisk!!!

  Ble litt rart innlegg idag men jeg kommer til å legge ut et innlegg om prosessen min i graviditeten. Sånn hvor langt jeg er og hva som skjer og litt mer fokus der.

  -Anniken

 • 1

  Hei og beklager for at jeg ikke har skrevet på en liten stund nå, men mye har skjedd, både bra og dårlige ting.  Jeg begynner med de gode tingene da det er bedre å begynn med. Helga som var, er alltid spesiell for min familie. Gamle tradisjoner skal holdes videre og det er en super koselig snart på adventstiden og førjulstiden. Jeg og min storebror har nå i 23 år(først han, så kom jeg) å bakt pepperkaker hos mormor. Første søndag i advent, er alltid pepperkakebake dagen, hehe. Men før da, bruker jeg å ligge over hos mormor, spise mormors hjemmelagde pizza og se en koselig julefilm. Lørdagen før altså. Så helgen ble tilbragt hos min mormor, sammen med min bror og onkel som også må være med på litt pepperkake baking, da pepperkake deig bare er sååååå godt!

  (fikk ikke tatt mye bilder, så bare tar noen jeg tok tidligere fra en kosekveld hjemme)

  Etter pepperkake bakingen er fullført, med maaange bokser fylt opp, da blir det å slappe av litt før man skal av gårde å se på at julegranen i sentrum av Trondheim tennes. Der møtes vi opp med mamma og pappa, da vi drar rett til de etterpå for å se tradisjonsfilmen vår, «Hjelp det er juleferie!» og spiser nybakte pepperkaker. Dette har vi gjort i alle år siden jeg kan huske og jeg bare elsker det! Det er bare den perfekte starten på desember og førjulstiden!

  Med magen har det vel godt ok, begynner å kjenne at det er noe der, og det er uvant. Det er mye å forholde seg til og jeg kjenner jeg blir litt mer redd som dagene går. Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg bare vil at alt skal være bra. Pluss jeg er så spent til ultralyden, at jeg nesten ikke klarer å vente! Men har hatt et par vanskelige dager, da jeg hadde det tungt i går. Jeg var så sliten, at jeg følte alt var fælt. Jeg var i så dårlig humør, var grinete og lei og gråt så mye. Det har vært tunge dager nå, jeg vet ikke om det er mest hormoner som tar over, men jeg blir veldig sliten av det. Og jeg føler det blir så mørke dager, hvis det skal være sånn lenge. Jeg har hatt mye som plager meg ellers, men det er ikke noe jeg vil snakke om her. Men det har tynget meg ned mye, men nå skal ting forhåpentligvis ordne seg litt.

  I dag så skjedde det en ulykke da jeg skulle på jobb. Jeg har ikke langt stykke å kjøre når jeg skal til jobb, men det er mye veiarbeid som foregår på det strekket i pågående ny bygging av E6. Jeg ble påkjørt av en liten plast BMW elbil som presset meg av veien og ned i grøfta. Han/hun stakk av i fullfart i det jeg var ned i grøfta. Jeg har aldri vært så sint som i det øyeblikket jeg så personen bare kjøre videre som ingenting hadde skjedd. Han/hun hadde altså kjørt på bakdelen av bilen og presset meg ut i grøfta og så stikker han/hun av! Det er så frekt og så uvirkelig at folk faktisk gjør noe sånt. Jeg fikk jo det trøkket da bilen ble truffet og bilbeltet gjorde jobbet sin ved å klemme hardt på magen min i det smellet kom. Jeg ble selvfølgelig kjemperedd for at noe skulle skje med babyen. Jeg rakk ikke å få panikk, da det er så meg, så det er bra. Jeg fikk heldigvis hjelp av samboeren min og huseieren til å komme meg opp fra grøfta og komme meg til legevakta.

  Hos legevakta var ikke en ulykke som dette viktig nok. Et trøkk som det jeg hadde var ikke viktig nok til å få sjekket om alt var bra med babyen. Jeg ble sendt hjem, uten å få hjelp. Dette er alt for dårlig. Jeg er redd, hvorfor kan jeg ikke få hjelp? Det tar ikke lang tid å ta en liten ultralyd. Jeg synes dette blir for feil. Jeg skal til fast legen i morgen, da jeg vet jeg får hjelp der. Men det er uhørt å bli sendt hjem på denne måten! Det var tomt inne på legevakta når vi kom, og sykepleierne satt å pratet og lo sammen, hva skal til for at noen blir tatt alvorlig? Selv om jeg ikke blør, så betyr det ikke at jeg ikke kan være skadet.

  Men nå er jeg veldig sliten og vil bare ta det med ro. Håper dere har en fin tirsdagskveld der ute!

  -Anniken <3

   

 • anniitondel

  Mitt navn er Anniken og er 22 år, kommer fra Trondheim. Jeg er ei blid og positiv jente, som er opptatt av helse og kropp. Det jeg vil dele med dere er min hverdag og min nye reise, graviditeten min. Følg meg på Instragram: @Annieetondel Lik bloggen på Facebook : https://www.facebook.com/annitondel/

  Kategorier

  Arkiv

  Siste innlegg

  Design og koding: Ina Anjuta